a visually engaging image for an article about video game publishing platforms, including platforms like Steam

9 Platforme Unde Îți Poți Publica Jocul Video

Publicarea primului joc video este un moment excitant și semnificativ în cariera unui dezvoltator. Există multe platforme disponibile unde îți poți împărtăși creația cu întreaga lume. Iată o perspectivă asupra câtorva dintre cele mai cunoscute platforme unde poți publica primul tău joc video:

Steam

steam website snapshot

Steam, cunoscut ca una dintre cele mai prestigioase platforme de distribuție de jocuri, oferă o poartă de intrare către o audiență vastă de jucători. Acest renume vine cu un proces de publicare mai selectiv și cu cerințe specifice pentru dezvoltatori. Pentru a-ți adăuga jocul pe Steam, trebuie să plătești o taxă de 100 de dolari, însă acest cost poate fi justificat de accesul la o bază mare de utilizatori.

Platforma păstrează 30% din veniturile din vânzări, oferind în schimb instrumente puternice pentru gestionarea prețurilor și promovarea jocurilor.

itch.io website snapshot

Itch.io este o platformă excelentă pentru dezvoltatorii de jocuri indie. Este gratuit să vă publicați jocurile aici și, în calitate de vânzător, aveți un control destul de mare asupra a ceea ce se întâmplă. 

Aveți control complet asupra prețului pe care l-ați stabilit pentru joc și puteți ajusta împărțirea veniturilor din vânzări pe care le împărțiți cu Itch.io de la 10 la 30% sau chiar 0% dacă doriți.

GoG

gog website snapshot

GOG, cunoscut și sub numele de Good Old Games, este o platformă care se remarcă prin promovarea jocurilor fără DRM (Digital Rights Management). GOG este cunoscut pentru susținerea comunității dezvoltatorilor indie și pentru abordarea sa concentrată pe jocuri de calitate. 

Nu se percepe nicio taxă pentru a-ți publica jocul. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor ca jocul să vă fie acceptat. Respingerile sunt frecvente, deoarece Gog acceptă doar câteva jocuri în fiecare lună. GoG percepe 30% din veniturile din vânzări.

gamejolt website snapshot

Game Jolt este o altă opțiune populară pentru dezvoltatorii de jocuri indie. Aici, poți încărca și partaja jocurile tale cu comunitatea pasionată de jocuri. Game Jolt oferă instrumente pentru feedback și interacțiune cu jucătorii, ajutându-te să îți îmbunătățești jocul în continuare. 

Împărțirea veniturilor depinde de dvs., atâta timp cât oferiți 10% sau mai puțin către Game Jolt. În plus, 30% din veniturile din reclame generate de pagina dvs. de joc sunt, de asemenea, redirecționate către dvs.

roast my game website snapshot

Roast My Game este o platformă mica, dar în creștere, unde poți primi feedback despre jocul tău. Înainte de a vă putea publica jocul pe această platformă, trebuie mai întâi să oferiți feedback despre jocul altcuiva. Este un sistem inovator care câștigă popularitate și, dacă nu ești sigur dacă jocul tău este suficient de bun, poate fi o platformă fantastică pentru a te asigura că jocul tău este șlefuit prin evaluarea jocurilor altora. 

Nu există posibilitatea de a vă vinde jocul pe platformă, dar puteți genera trafic către pagina dvs. web sau rețelele sociale.

humble bundle website snapshot

Humble Bundle este o platformă unică care combină jocurile, cărțile electronice și software-ul într-un pachet. Această platformă nu numai că oferă dezvoltatorilor o modalitate de a-și promova jocurile, dar permite și donarea unei părți din veniturile obținute către cauze nobile. 

Din venitul obținut, 75% rămâne dezvoltatorului, 15% rămâne celor de la Humble Bundle, iar restul de 10% merge către organizații de caritate.

kongregate website snapshot

Kongregate este o platformă populară care se axează pe jocurile pentru browser și jocurile indie. Această platformă oferă dezvoltatorilor o modalitate simplă de a-și publica jocurile și de a le împărtăși cu o comunitate vastă de jucători. 

Jocurile de pe Kongregate sunt adesea jocuri ușor de accesat și pot fi jucate direct în browser, ceea ce îi permite dezvoltatorului să ajungă la o audiență largă. Această platformă este excelentă pentru dezvoltatorii începători care doresc să-și facă cunoscut jocul și să câștige experiență în industrie.

google play website snapshot

Google Play Store este platforma oficială pentru distribuția de aplicații și jocuri pentru dispozitivele Android. Aici, dezvoltatorii pot publica jocurile lor pentru telefoanele și tabletele care rulează pe sistemul de operare Android. Având în vedere că Android este unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare mobile la nivel mondial, Google Play Store oferă o oportunitate imensă pentru dezvoltatorii de jocuri să ajungă la o audiență vastă. 

Există o taxă unică de 25 USD pentru a deschide un cont de editor și apoi puteți începe procesul de trimitere.

app store website snapshot

App Store este platforma de distribuție oficială pentru dispozitivele iOS dezvoltate de Apple. Aceasta oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a-și publica jocurile pe telefoanele și tabletele iPhone și iPad. Cu o audiență globală imensă, App Store oferă o rampă rapidă de lansare pentru dezvoltatorii interesați să ajungă la milioane de utilizatori. 

Procesul de publicare pe App Store implică o serie de cerințe și standarde de calitate pentru a asigura o experiență optimă pentru utilizatori. Dacă doriți ca jocul dvs. mobil să fie în App Store, va trebui să vă înscrieți în programul pentru dezvoltatori Apple , care costă 99 de dolari pe an. Veniturile sunt împărțite sub forma 70/30.

Indiferent de platforma aleasă, publicarea primului joc video reprezintă o oportunitate unică de a-ți împărtăși creativitatea și pasiunea cu lumea. De la dezvoltatori independenți la studiouri mari, aceste platforme deschid uși către explorarea și îmbunătățirea constantă a abilităților tale. 

Prin luarea unei decizii informate, poți să-ți aduci jocul în fața publicului dorit și să începi să creezi legături cu comunitățile pasionate de jocuri. 

Chainwolf Studio

Indie game developer

Leave a Reply