imagine sugestivă pentru un articol despre jocuri românești

Cele Mai Așteptate Jocuri Românești în 2024

Anul 2024 promite să fie un an plin de jocuri românești captivante și inovatoare. Dezvoltatorii autohtoni aduc în fața publicului lor creații care promit să ofere experiențe de neuitat. Aruncă o privire asupra celor mai așteptate jocuri românești în 2024:

Captură din jocul Zoria: Age of Shattering. Atmosfera întunecată și detaliile grafice impresionante adaugă profunzime și intensitate jocului.

Este un joc RPG tactic bazat pe echipe, cu lupte fluide pe bază de ture realizat de Tiny Trinket Games cu peste 7000 de wishlist-uri. Jucătorii vor conduce o echipă de patru eroi cu abilități și avantaje unice, luptându-se împotriva unor grupuri de monștri. 

Jocul oferă o combinație de lupte tactice, explorare și puzzle-uri. Jucătorii vor trebui să-și gestioneze echipamentul, să dezvolte abilitățile personajelor și să exploreze zone necunoscute în căutarea de comori ascunse.

Lansarea jocului Zoria: Age of Shattering este programată pentru data de 7 martie.

Captură din jocul "Breachway": Eroul nostru se luptă cu inamici puternici într-un peisaj futurist și plin de acțiune.

Este un joc realizat de către Edgeflow Studio, în care jucătorii explorează galaxia într-un roguelike științifico-fantastic bazat pe construirea unui pachet de cărți. Îmbunătățirea navei și gestionarea echipajului sunt cheia supraviețuirii tale. 

Trebuie să optimizezi generarea resurselor, să participi în lupte intense pe bază de ture și să înfrunți amenințări în continuă creștere în timp ce cauți Semnalul. Jocul oferă o combinație de strategie, construire de pachete de cărți și lupte tactice în spațiu.

Jocul este programat să fie lansat în primul trimestru al acestui an.

Captură din jocul Rum & Gun

Este un joc de acțiune rapidă realizat de către Borington, care combină shooter-ul cu elemente de joc de rol (ARPG). În cadrul acestei aventuri, jucătorii călătoresc prin Oceanul Indian, dezvăluind secretele Zeului Bețiv și aspirând să devină niște căpitani de pirat legendari. Aceștia au posibilitatea de a colecta obiecte valoroase, de a-și personaliza personajul.

Lansarea oficială a jocului este planificată pentru luna martie

Captură din jocul What have you done, Father?

Este un joc dezvoltat de Darkania Works. În acest joc, jucătorii vor intra în pielea Părintelui Mathias Marton, un preot venerat prins într-o rețea de dorințe interzise și evenimente sinistre. Jucătorii vor trebui să dezlege misterele unui rectorat corupt, să se confrunte cu propriile lor demoni și să navigheze printre linii subțiri între păcat și mântuire. Jocul oferă o călătorie narativă scurtă care îmbină explorarea, scenele cinematice, puzzle-uri ușoare și dialoguri imersive.

Lansarea jocului este programată în primul trimestru al acestui an.

Captură din jocul The Crimson Maid

În acest joc, un tânăr se întoarce în casa copilăriei sale pentru a fi alături de tatăl său bolnav și a-și reconecta cu familia. Aici, el descoperă o servitoare tânără și misterioasă numită Irina, care îl atrage imediat. 

Jocul se concentrează pe dialoguri, explorare și rezolvarea ușoară a puzzle-urilor. Jucătorii vor trebui să investigheze un asasinat și să dezvăluie secretele ascunse ale familiei Rosenthal.

Data exactă de lansare urmează să fie anunțată.

Captură din jocul revere

Este un joc de horror psihologic realizat de RetroCloudStudios, în care fiecare detaliu contează. Jocul combină mecanicile de point and click ale jocului Five Nights at Freddy’s cu puzzle-uri și mini-games. Fiecare etapă are un obiectiv diferit și un nou inamic pe care trebuie să-l înfrunți. Scopul tău este să-i ții departe pe acești inamici cu orice preț.

revere va fi lansat pe 13 martie.

Captură din jocul Dawn of Mages

Realizat de către TwoShrinks, Dawn of Mages este un joc care se desfășoară într-o lume magică și plină de vrăji. Jucătorii vor explora hărți complexe și detaliate, folosind abilități și strategii pentru a învinge adversarii într-o arenă PvP. Jocul oferă peste 100 de construcții diferite și un sistem de țintire liber, permițând jucătorilor să-și personalizeze stilul de joc.

Jocul va fi lansat în primul trimestru al acestui an și va include moduri de joc precum Free For All și Team Deathmatch, cu altele care vor fi adăugate în viitor conform planului de dezvoltare și feedback-ului comunității.

Captură din jocul Crossing Borders

Este un joc realizat de Sebastian Pavel, în care jucătorii preiau rolul unui tânăr disperat care încearcă să treacă granița. Jocul oferă o experiență emoțională și nostalgică, cu imagini impresionante, muzică captivantă și gameplay provocator.

Jocul va fi lansat în primul trimestru al acestui an.

Captură din Deathshot

Este un joc first-person shooter de tip retro, creat de către v0lt. În acest joc, te trezești într-o lume devastată de un apocalipsă cu mutanți, iar tu ești un soldat de elită al armatei. Trebuie să îți folosești abilitățile de luptă și reflexele pentru a supraviețui, explorând tuneluri întunecate, laboratoare sinistre și clădiri abandonate.

Data de lansare a jocului Deathshot va fi anunțată în curând.

Captură din jocul Conundrum Catacombs

Este un joc nou de explorare a catacombelor realizat de DeathGho, în care vei trece prin coridoare periculoase și peșteri întunecate, având doar o torță pentru a-ți lumina calea. 

Trebuie să rezolvi puzzle-uri și să descoperi secrete ascunse, totul în timp ce menții torța aprinsă. Succesul tău depinde de abilitățile tale de rezolvare a puzzle-urilor și de capacitatea de a rămâne calm și concentrat în fața provocărilor.

Jocul va fi lansat pe data de 4 iunie.

Captură din jocul Travelin

Este un joc de cărți pe bază de ture realizat de către EasyPizza, care îți va testa abilitățile de a lua decizii corecte. În acest joc, vei călători prin Europa și vei întâmpina diverse provocări și obstacole. Trebuie să-ți folosești abilitățile strategice pentru a obține avantaje în fața adversarilor și pentru a aduna bilete și a vizita țări pentru a câștiga puncte.

Data exactă de lansare a jocului Travelin’ urmează să fie anunțată.

Captură din jocul Vlad Voievod Dracula Dungeons of Edirne

Este un joc de tip Classicvania, realizat de către Tiberius  în care joci rolul lui Vlad Țepeș.Trebuie să explorezi temnițele orașului medieval Edirne pentru a elibera un prizonier care te poate ajuta să cucerești coroana Valahiei.Este un joc scurt și simplu, cu un aspect retro, amintind de jocurile clasice din anii ’80 și ’90.

Data de lansare va fi anunțată în curând.

Captură a jocului Eternal Struggle

Este un joc realizat de Mihai Moroșanu care combină platformele hardcore ale clasicelor precum Celeste cu puzzle-uri, lasere, portaluri și multe altele. Va trebui să găsești soluții creative pentru a naviga prin nivelele pline de obstacole și capcane

Data de lansare a jocului urmează să fi anunțată.

Truck Parking Simulator VR

Captură a jocului: Truck Parking Simulator VR

Este un simulator VR realizat de către Twin Software Studio, în care jucătorii trebuie să parcheze cele mai dificile remorci fiind sub presiunea timpului. Simulatorul va avea și un mod freeroom în care jucătorii vor putea livra marfă dintr-o parte în alta a hărți virtuale. 

Banii obținuți din livrări și parcări sunt folosiți pentru a-ți extinde flota de noi camioane și remorci, fiecare cu caracteristici unice, oferind o varietate de opțiuni pentru a-ți îmbunătăți experiența de joc.

Jocul este programat să fie lansat în primul trimestru al acestui an pe Oculus Store și ulterior, după o scurtă perioada, pe Steam cu mici îmbunătățiri grafice.

Aceste jocuri reprezintă doar o mică parte din bogata ofertă a industriei de gaming din România. Cu siguranță, anul 2024 va fi un an interesant pentru pasionații de jocuri românești.

Dacă dorești să descoperi și mai multe jocuri, te îndemn să vizitezi Romanian Game Developers Association (RGDA), un site web care adună sub același acoperiș o colecție variată de creații românești. Acolo poți să afli, de asemenea, mai multe detalii despre studiourile implicate.

Chainwolf Studio

Indie game developer

Leave a Reply