jocuri create de dezvoltatori români

Jocuri Populare Create de Dezvoltatori Români

Jocurile video sunt o parte importantă a culturii populare din întreaga lume, iar România nu face excepție. În ultimii ani, industria jocurilor video din România a cunoscut o creștere semnificativă, iar o serie de studiouri românești au reușit să dezvolte titluri care au ajuns la un succes internațional.

În acest articol vom explora câteva dintre cele mai populare jocuri create de dezvoltatori români.

Bear and Breakfast

bear and breakfast

Bear and Breakfast este un joc de simulare de management în care jucătorii controlează un urs care încearcă să-și deschidă propria pensiune în pădure. Jucătorii trebuie să construiască și să decoreze pensiunea, să recruteze personal și să satisfacă nevoile clienților. De asemenea, trebuie să exploreze pădurea pentru a găsi resurse și pentru a descoperi misterele acesteia.

Bear and Breakfast a fost dezvoltat de studioul românesc Gummy Cat și a fost lansat în 2022 pentru PC și Nintendo Switch. Jocul a primit recenzii pozitive de la critici, care au lăudat gameplay-ul relaxant și atmosfera minunată.

unbound worlds apart

Unbound Worlds Apart este un joc de platformă și puzzle dezvoltat și publicat de studioul românesc Alien Pixel Studios. Jocul a fost lansat pentru Windows, macOS, Linux și Nintendo Switch pe 28 iulie 2021. Versiunile pentru PlayStation și Xbox au fost publicate de Digerati Distribution.

În Unbound Worlds Apart, joci rolul lui Soli, un tânăr vrăjitor care poate deschide portaluri către lumi diferite. Trebuie să-ți folosești puterile pentru a rezolva puzzle-uri, a învinge inamici și a explora lumea jocului.

Jocul prezintă o varietate de medii pictate manual, fiecare cu propriile sale puzzle-uri și provocări unice. Vei avea nevoie de inteligența și creativitatea ta pentru a le rezolva pe toate.

yaga

Yaga este un joc de acțiune-aventură 2D cu elemente de RPG, dezvoltat de Breadcrumbs Interactive și publicat de Versus Evil. Jocul a fost lansat pentru Microsoft Windows, macOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch în 2021.

În Yaga, joci rolul lui Ivan, un fierar care trebuie să-și salveze soția de la o vrăjitoare malefică. Vei călători prin o lume mitică, luptând împotriva monștrilor și rezolvând puzzle-uri pentru a-ți îndeplini misiunea.

Jocul este inspirat din folclorul slav, iar personajele și mediul sunt concepute în stilul art nouveau.

brawlout

Brawlout este un joc de luptă platformă dezvoltat și publicat de Angry Mob Games. Jocul a fost lansat pentru Microsoft Windows, macOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch în 2018.

În Brawlout, joci ca unul dintre 20 de personaje, fiecare cu propriile sale abilități și lovituri speciale. Poți juca împotriva prietenilor tăi local sau online, sau poți participa la turnee online.

bloody bastards

Bloody Bastards este un joc video dezvoltat de către Tibith, și a fost lansat pentru platformele mobile și PC în anul 2019. Acest joc oferă o experiență de luptă medievală intensă și brutală, cu accent pe luptele corp la corp și strategie

move or die

Move or Die este un joc de acțiune multiplayer local și online, dezvoltat și publicat de Those Awesome Guys. Jocul a fost lansat în 2016 pentru Microsoft Windows, macOS și Linux. Versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch au fost lansate în 2017.

În Move or Die, joci ca unul dintre 10 personaje, fiecare cu propriile sale abilități și trăsături. Trebuie să lucrezi cu ceilalți jucători pentru a supraviețui la o serie de provocări aleatorii, cum ar fi să sari prin lavă, să evite lasere sau să înghețe în timp.

Door Kickers Action Squad

Door Kickers Action Squad este un joc de acțiune side-scrolling dezvoltat de KillHouse Games. Jocul a fost lansat pentru Microsoft Windows, macOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch în 2017.

În Door Kickers Action Squad, joci ca un agent SWAT care trebuie să completeze o serie de misiuni, cum ar fi să salvezi ostatici, să dezarmezi bombe sau să elimini inamici. Poți folosi o varietate de arme și echipamente pentru a-ți îndeplini misiunea.

gray dawn

Gray Dawn este un joc de acțiune-aventură horror first-person, dezvoltat și publicat de Interactive Stone. Jocul a fost lansat pentru Microsoft Windows în 2018.

În Gray Dawn, joci rolul lui Abraham, un preot care se trezește într-o lume post-apocaliptică. Trebuie să explorezi o lume ostilă, să rezolvi puzzle-uri și să lupți împotriva monștrilor pentru a-ți găsi drumul spre casă.

vertigo racing

Vertigo Racing este un joc de curse arcade, dezvoltat de Deep Byte Studios și publicat de Chillingo (Electronic Arts) pentru iOS/Android. Jocul are peste 10 milioane de descărcări.

În Vertigo Racing, joci ca un pilot de curse care trebuie să traverseze o serie de autostrăzi suspendate. Autostrăzile sunt înclinate și curbate, ceea ce face ca cursele să fie foarte intense.

Acestea sunt doar câteva dintre multele jocuri excelente dezvoltate de studiouri românești. Industria de jocuri video din România este în continuă creștere și evoluție, iar viitorul acesteia pare promițător.

Dacă vrei să afli mai multe despre jocurile dezvoltate de studiouri românești, poți vizita site-ul Romanian Game Developers Association (RGDA). RGDA este o asociație non-profit care reprezintă interesele dezvoltatorilor de jocuri video din România. Pe site-ul RGDA poți găsi o listă cu toate studiourile de jocuri video din România, precum și informații despre jocurile lor.

Chainwolf Studio

Indie game developer

Leave a Reply