a dynamic collage that includes representative visuals of each asset type. Illustrate sprites with vibrant game characters

13 Site-uri cu Resurse pentru Game Development

În acest articol, vom pătrunde în lumea bogată a resurselor gratuite pentru dezvoltarea de jocuri. Vom explora site-uri și platforme care pun la dispoziție o gamă variată de elemente grafice, sunete, texturi și multe altele, care pot transforma jocurile în opere de artă interactive. 

Indiferent dacă ești un dezvoltator în devenire sau un profesionist experimentat, aceste resurse gratuite sunt aici pentru a-ți stimula creativitatea și pentru a-ți economisi timp și efort.

Open Game Art

open game art website snapshot

Open Game Art este un site web care oferă o varietate de resurse gratuite și open source pentru jocuri video, inclusiv sprite-uri, texturi, muzică și efecte sonore. Resursele sunt disponibile într-o varietate de formate, astfel încât le puteți utiliza cu motorul de joc preferat.

gamedev market website snapshot

GameDevMarket este un site unde dezvoltatorii de jocuri video pot cumpăra sau vinde asset-uri. Oferă o varietate de resurse, inclusiv sprite-uri, texturi, modele, animații, muzică și diverse sunete. GameDevMarket este locul excelent pentru dezvoltatorii de jocuri de toate nivelurile de experiență.

itch.io website snapshot

Itch.io este un site web unde dezvoltatorii de jocuri pot partaja jocurile lor, precum și asset-uri. În ceea ce privește asset-urile, Itch.io oferă o varietate de resurse, inclusiv sprite-uri, texturi, modele 3D, animații, muzică, sunete, scripturi și tutoriale.

Asset-urile de pe Itch.io sunt disponibile în mod gratuit sau contra cost. Cele gratuite sunt în general licențiate sub Creative Commons Attribution 3.0, ceea ce înseamnă că le puteți utiliza, modifica și redistribui gratuit, cu condiția să atribuiți autorului original.

game art 2d website snapshot

Game Art 2D este un site util pentru dezvoltatorii de jocuri care caută resurse gratuite 2D. Site-ul oferă o varietate largă de stiluri și genuri, astfel încât dezvoltatorii să poată găsi arta potrivită pentru jocul lor.

unity assets store website snapshot

Unity Asset Store este cu adevărat o comoară pentru cei ce folosesc motorul Unity. Cu o gamă vastă de elemente grafice, sunete, modele 3D și script-uri, această platformă este o adevărată sursă de inspirație pentru dezvoltatori. 

craft pix website snapshot

CraftPix este un site web care oferă o varietate de resurse premium și gratuite pentru jocurile video. Asset-urile de pe CraftPix sunt create de o echipă de artiști și designeri experimentați și sunt disponibile într-o varietate de stiluri și formate.

Asset-urile premium de pe CraftPix sunt prețuri accesibile și vin cu o varietate de licențe, inclusiv licențe royalty-free și comerciale. Resursele gratuite de pe CraftPix sunt de asemenea de înaltă calitate și pot fi utilizate pentru proiecte personale sau comerciale.

game art partners website snapshot

Game Art Partners este un site pentru comercializarea de asset-uri, unde poți câștiga până la 70%-95% din suma inițială după deducerea taxei de pe platformă. De asemenea,pe site poți găsi resurse gratuite, cum ar fi personaje, interfețe grafice, arme, vehicule, efecte vizuale și sunete.

kenney website snapshot

Platforma Kenney oferă o gamă vastă de resurse gratuite, care acoperă o plajă diversificată de necesități în dezvoltarea jocurilor video. De la elementele grafice ce dăruiesc personajelor identitate, până la sunetele ce amplifică realismul experiențelor virtuale.

unreal engine marketplace website snapshot

Unreal Engine Marketplace este un site unde dezvoltatorii de jocuri pot cumpăra și vinde asset-uri, inclusiv modele 3D, animații, sunete, artă 2D și multe altele. Marketplace-ul este o resursă excelentă pentru dezvoltatorii de jocuri de toate nivelurile, oferind o varietate largă de active la o varietate de prețuri.

quaternius website snapshot

Creatorul acestei platforme, Quaternius Dev, oferă resurse de înaltă calitate ce pot fi integrate în diverse tipuri de jocuri. De la felurite personaje până la obiecte de mediu și efecte vizuale, fiecare element este creat cu atenție la detalii, gata să contribuie la construirea unui joc pe cinste.

gamemaker website snapshot

GameMaker are o secțiune dedicată asset-urilor, care include o varietate de resurse care pot fi utilizate în jocurile create cu GameMaker. Aceste resurse includ: sprite-uri, sunete, texturi, prefabs, scripturi. Resursele sunt create de o varietate de artiști și dezvoltatori, iar acestea sunt disponibile pentru a fi descărcate și utilizate gratuit sau contra cost.

gameartguppy websiste snapshot

GameArtGuppy este un site web care oferă resurse 2D gratuite pentru dezvoltatorii de jocuri indie și include sprite-uri, imagini de fundal, numeroase caractere și multe altele.

bevoullin website snapshot

Bevouliin este un website creat de un animator de jocuri din Indonezia. Aici poți găsi numeroase resurse gratuite de joc 2D pentru a le descărca pentru propriile tale jocuri. Le poți folosi atât în scopuri personale, cât și comerciale.

Aceste site-uri pot fi o resursă valoroasă pentru dezvoltatorii de jocuri de toate nivelurile, oferind o varietate de informații și materiale. Când alegeți un site cu resurse pentru game development, este important să luați în considerare nevoile și obiectivele dvs. individuale. 

De asemenea, este important să luați în considerare tipul de joc pe care doriți să îl creați. Există site-uri care se concentrează pe anumite genuri de jocuri, cum ar fi jocurile de acțiune, jocurile de rol sau jocurile de strategie.

În dezvoltarea de jocuri, asset-urile sunt orice resursă care este utilizată pentru a crea un joc. Aceasta poate include cod, artă, sunete, animații, texte și multe altele.

Da, majoritatea platformelor menționate permit utilizarea resurselor gratuite și în jocuri comerciale, dar verificarea licențelor și condițiilor de utilizare este întotdeauna recomandată.

Utilizarea resurselor gratuite poate economisi timp și bani în crearea de elemente grafice și sunete personalizate

Da, este important să citiți și să înțelegeți licențele fiecărei resurse înainte de a o utiliza în scopuri comerciale sau personale. Respectarea drepturilor de autor este esențială.

Chainwolf Studio

Indie game developer

Leave a Reply