unity 6

Unity 6: Noul Standard în Dezvoltarea Jocurilor

În timpul conferinței Unite 2023 de la Amsterdam, Unity a făcut un anunț interesant cu privire la viitoarea lansare a Unity 6, următoarea versiune a motorului lor de joc. Unity 6 urmează să fie lansat în 2024 și aduce cu el o serie de noi caracteristici și îmbunătățiri.

Unity 6: O nouă convenție de numire

Unity a decis să renunțe la formatul anterior de denumire Long Term Support (LTS) și să adopte o convenție de denumire bazată pe numere începând cu Unity 6. Această schimbare urmărește să le ofere dezvoltatorilor o înțelegere mai clară a versiunii pe care o folosesc și dacă se încadrează sau nu în programul de taxare a veniturilor. 

Președintele Unity Create, Marc Whitten, a subliniat importanța unei denumiri coerente și clare pentru a îmbunătăți comunicarea cu dezvoltatorii.

Caracteristici și actualizări interesante

Unity 6 va introduce mai multe actualizări de software și de calitate a vieții. O adiție notabilă este Unity Cloud, o nouă caracteristică care va îmbunătăți experiența generală de dezvoltare a jocurilor. 

În plus, Unity 6 va oferi acces anticipat la două instrumente majore de inteligență artificială generativă: Unity Muse și Unity Sentis. Muse este un instrument de creare de conținut AI care permite dezvoltatorilor să creeze asset-uri și animații mai eficient, fără a le întrerupe fluxul de lucru. 

Pe de altă parte, Sentis este un motor de inferență în timp real care permite dezvoltatorilor să integreze rețele neurale în jocurile lor pe orice platformă.

Programul de taxare

Unity 6 marchează o schimbare semnificativă în modelul de afaceri al Unity. Dezvoltatorii cu venituri mari vor fi taxați fie pe baza angajamentelor inițiale ale jucătorilor, fie pe baza unui procent din veniturile lor, oricare dintre acestea este mai mică. 

Această structură de taxe a fost introdusă după respingerea taxei inițiale Runtime Fee bazate pe instalare. Unity urmărește să reconstruiască încrederea în rândul dezvoltatorilor și să asigure un model de venituri echitabil și sustenabil.

Unity 6 va schimba radical lumea dezvoltării de jocuri. Cu noua sa convenție de denumire, funcțiile îmbunătățite și introducerea instrumentelor de inteligență artificială generativă, Unity este pregătit să dea mai multă putere dezvoltatorilor și să depășească limitele creativității.

Chainwolf Studio

Indie game developer

Leave a Reply